Anamur Ziraat Odası

ZOBİS
Anamur Ziraat Odası > Duyurular > Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş'ün Koza Yetiştiriciler Birliği Açıklaması

T.C

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ

ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI

Yeşilyurt Mah. Kıbrıs Caddesi No: 58

TLF - FAX : (0 324) 814 13 33  TLF  : (0 324) 814 65 75     ANAMUR

________________________________________________________________

SAYI          : 405/                                                        TARİH: 23.05.2016

KONU    :Basın Açıklaması

ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANI

AHMET ŞEREF GÜMÜŞ’ ÜN

BASIN AÇIKLAMASI

Anamur Ziraat Odası Başkanlığı olarak, bölgemizdeki dut üreticilerimizin son iki yıldır üretimdeki ekonomik sıkıntılarını da göz önüne alarak ve dut ağacının sadece meyvesinin değil yaprağının da kullanılarak üreticilerimize katkı sağlamak adına çalışmalar yapmaktayız.

Bu konu ile ilgili olarak Koza Birlik ile görüşmelerimiz neticesinde Koza Birlik Genel Müdürü Aysel AKBABA, Koza Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan IŞIK, Koza Birlik Yönetim Kurulu Başkan V. Ali ÇAKIR ve Alanya Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Muzaffer DURUSOY’ beyi ilçemize davet ettik ve ilçemizde bulunan dut ağaçları üzerinde inceleme yaptık. Ziyaret esnasında Bölgemizin Koza yetiştiriciliği için gerekli olan alt yapıya uygun bi bölge olduğu ve üreticilerimiz için önümüzdeki sezon Koza Yetiştiriciliği için Üreticilerimize dut’ un sadece meyvesinin değil yaprağının da çok önemli getiriler sağlayacağının anlatılması adına Bölgemizde Kurs, Seminer ve Toplantılar düzenlenmesi  ile ilgili gerekli olan çalışmaların yapılacağı sözünü aldık.

Bu yıl örnek olarak Anamur’ da İki üreticimize ve yine Bozyazı’ da bir üreticimize Koza verilmiştir. Bu üreticilerimizin koza yetiştiriciliği ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların takibi ve yönlendirmesi Odamız Başkanlığı Mühendisleri ve Koza Birlik tarafından yapılmaktadır. Koza Yetiştiriciliğinin ilçemizde yaygın biçimde yapıldığı takdirde üreticilerimize ciddi manada katkı sağlayacağına inanıyorum.

Odamız Başkanlığına bu Çalışmalardan dolayı destek veren başta Anamur Kaymakamımız Sayın Cengiz CANTÜRK Bey’ e Anamur Belediye Başkanımız Sayın Mehmet TÜRE Bey’ e ve Anamur Komisyoncular Derneği Başkanlığına Üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Koza Yetiştiriciliğine ilgi duyan üreticilerimizi Odamız Başkanlığına davet ediyorum ve bu konu ile ilgili detaylı bilgileri Odamız Başkanlığından alabileceklerini belirtiyor saygılar sunuyorum.

Ahmet Şeref GÜMÜŞ