Anamur Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Anamur Ziraat Odası > Haberler > Anamurda ilk kez Tarım ve Gıda Fuarı düzenlendi

Anamurda ilk kez Tarım ve Gıda Fuarı düzenlendi

Anamur Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl ilçemizde bir ilki gerçekleşen Tarım ve Gıda Fuarı’nın 4 günlük süresi boyunca 22 bin ziyaretçiyi ağırladı. Önümüzdeki yıllar içinde Anamur Tarım ve Gıda’nın kalbinin Anamur’da atacağını tescillemiş oldu.

Anamur Belediyesi şehit uzman çavuş Atanur Bal Fuar Merkezi`nde düzenlenen Anamur Tarım ve Gıda Fuarına 70`in üzerinde firma katıldı. Zirai ürünler ve gıda maddeleri’nin yer aldığı fuara 7’den 70’e katılım oldu. Katlımcılar Stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

FUAR GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

50 firmanın stant açtığı ve tarım üretim destekleme ürünleri ve ekipmanlarının sergilendiği fuarın ilk gününde görkemli bir açılış gerçekleşti.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden Anamur ve Bozyazı Kaymakamları Cengiz Cantürk, Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanları Mehmet Türe ve Mehmet Ballı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Anamur ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Meclis Başkanı A Kerim Çilingir, Fuarı düzenleyen CNR Fuarcılık Genel Müdürü Barış Yücesoy, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile üreticiler ve vatandaşlardan oluşan bin kişilik bir grup Fuarın yapılacağı Şehit Atanur Bal Pazaryerine gelerek Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması Anamur Belediyesi Kültür müdürlüğü Folklor ekibinin gösterisi Merkez Camii İmamı Mehmet Güzel’in açılış duasını okumasının ardından konuşan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “ Anamur’da birçok kez yapılmaya çalışılan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Tarım ve Gıda Fuarı’nı düzenlemekten gurur duyduklarını, gelecek yıllarda daha kapsamlı fuarlarla Anamur’un adını duyuracaklarını söyledi.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürkte, “Anamur’un tarım potansiyeline sahip, çalışkan ve üretken insanların yaşadığı, ülke ekonomisine önemli bir katkısı olan kent olduğunu ifade etti.

Mersin Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Anamur Ticaret Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, CNR Fuar Adına Genel Müdür Barış Yücesoy’da birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, Türkiye’nin Muz ve Çilek üretiminde Anamur, Aydıncık ve Bozyazı Havzasının büyük bir önem taşıdığına vurgu yaptılar.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ise yaptığı konuşmada, “ Bölge üreticilerimizin artık iyi tarım uygulaması ile dünya ülkelerine ihracat yapar hale geldiğine dikkat çekti ve “Bizim ürünlerimizde hormon var diyenlerin ancak beyinlerinde hormon vardır. Biz daha da ileri giderek iyi tarımdan sertifikalı üretime geçeceğiz. Bu konuda Anamur Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Toprak Yaprak analiz laboratuarımız hizmete girmiştir.” Dedi. Cennet Anamur adlı şiiri ile Halk ozanı rahmetli Hüseyin Gümüş’ü de yadeden A. Şeref Gümüş, Anamur’da 41 bin dekar muz ve 18 bin dekar alanda çilek üretimi yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi ve stantlar gezildi. Stant ziyaretlerinin ardından fuarın 5.holünde kokteyl düzenlendi. Stantları dolduran firmalar misafirlere ürünlerle ilgili bilgi verirken çeşitli ikramlarda da bulundu. Kalabalık dolayısıyla misafirlerin bir kısmı fuar alanına ancak belirli bir süre bekledikten sonra girebildi.